uj-idok-header-newspapers3

Mi az Új Idők?

Az Új Idők a nemzet érdekeit szem előtt tartó időszaki kiadvány. Tizennyolc esztendeje, Pongrátz Gergellyel, az 1956-os forradalom és szabadságharc Corvin közi parancsnokával indította útjára Vödrös Attila, a nem sokkal korábban a szocialista–liberális kormányzat által drasztikusan felszámolt Pest Megyei Hírlap főszerkesztője.

Tovább

Mit tudunk mi hozzátenni?

Értékelés:
(0 szavazat)

ajandok

  Október 16-án európai 3-1-2 meridiántorna-központot avattunk. Erre készülvén az alábbi gondolatokat vetettem papírra és küldtem el dr. Szócska Miklósnak, aki Bába Ivánnal – a Külügyminisztérium államtitkárával – együtt volt jelen a megnyitón a Benczúr Házban.

  „Az európai régió, de főleg a kelet-európai, számos speciális egészségügyi sajátsággal bír, mely alacsonyabb átlagéletkorban, a szenvedélybetegség elterjedésében, fokozott öngyilkossági hajlamban és rosszabb életminőségben nyilvánul meg. Ezt a súlyos örökséget nem lehet csak a politikai gondolkodás szintjén kezelni. Az egészségügyi rendszernek legalább akkora feladata van az életminőség és az életkedv javításában, mint a kormányzat szociális intézkedéseinek. A kínaiaktól sokat tanulhatunk. A kínai hagyományban mélyen gyökerezik a betegségmegelőzés, a prevenció. Ezt szolgálja a most avatandó központ tevékenysége az úgynevezett meridiántorna elterjesztésével.

  Már eddig is jelentős lépéseket tettünk az egészségesebb életmódra neveléssel, a dohányzás visszaszorításával. Tudjuk, hogy mindez nem elég. A közismert kínai példában a jutalmazás is megjelenik, amikor azt olvassuk, hogy az orvosokat addig fizették, amíg az emberek egészségesek maradtak. Ez a mai körülmények között felveti egy olyan támogatási keret létrehozását, amely az egészségmegőrzést szolgálná.

  Vegyük példának a gépkocsi-tulajdonosok kötelező felelősségbiztosításának bónuszrendszerét. Itt lecsökken a befizetendő összeg, ha balesetmentes évet hagyunk magunk mögött. A példa szerint ha valaki bizonyítottan fenntartja az egészségét, például a 3-1-2 meridiángyakorlatokkal, akkor csökkenteni lehetne az egészségügyi hozzájárulása összegét.
  Persze modellszámítások elvégzésére van szükség, egyebek között annak vizsgálatára, hogy az összes egészségügyi kiadást hogyan fedezi az aktív keresők által befizetett hozzájárulás. Ha az egy főre jutó átlagból indulunk ki, megjelenhet az a megtakarítás, amelyet az egészségmegőrzéssel kaphatunk azzal, hogy a vizsgálatok, a gyógyszertámogatás és az egyéb ellátások költsége esetükben nem jelenik meg az egészségügyi költségvetésben. Jó lenne kimutatást kapni, hogy tízezrekről vagy kevesebb emberről beszélhetünk-e.
  Köszönöm kínai barátainknak, hogy ilyen inspiráló lehetőséget kaptunk a Kínában már tízmillió ember által gyakorolt meridiántornával. A Magyarországon már tízezer ember által végzett gyakorlatok tudományosan is kimutatható változással járnak, elsősorban a stresszhormonok alakulására, melyről a mai napon hallhatunk előadást. Egyúttal köszöntöm vendégünket, Zhu Zong Xiang professzort nemcsak az Európai 3-1-2 Meridiántorna Központ avatása, hanem 90. születésnapja alkalmából is, hiszen a meridiántorna jelmondata: »Élj 100 évet egészségesen!«”
  Persze gondolhattam volna, hogy az államtitkár úrhoz nem jut el az, amit írtam. Azért még időszerű lehet, hátha e lap hasábjain olvassa.

Dr. Eőry Ajándok

Olvasás: 13344 alkalommal
Dr. Eőry Ajándok

E-mail Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az Új Idők következő száma - ha az igért segítséget megkapjuk - 2014. január 10-én jelenik meg. Kérjük keressék a megszokott helyeken!

Török János alkotása

Jézus születése - Török János alkotása

Szelestey László „égi” betyár lett

Idén töltötte be hetvenedik évét. Márciusban még a kórházi ágyról „szökött meg”, hogy előadást tartson a Magyar Műveltség Könyvtára rendezvényen. Ekkor már a gyomorműtéte előtt álló híres néprajzkutató, művészettörténész ebben az előadásában így vallott: „Olyan időket élünk: ha nem találjuk meg sürgősen egymást, nem lesz jövőnk!”
Betyárbarátsággal kötődtünk egymáshoz. Most pénteki elmenetele megerősítette bennem, hogy csak eszköz voltam élete utolsó napjáig, hogy tudatosabban készüljön fel az öröklétre.

Dr. Eőry Ajándok

Vörösmarty Mihály - Szózat

Hazádnak rendületlenűl
Légy híve, ó magyar;
Bölcsőd az s majdan sírod is,
Mely ápol s eltakar.

A nagy világon e kivűl
Nincsen számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze:
Itt élned, halnod kell.

Ez a föld, melyen annyiszor
Apáid vére folyt;
Ez, melyhez minden szent nevet
Egy ezredév csatolt.

Itt küzdtenek honért a hős
Árpádnak hadai;
Itt törtek össze rabigát
Hunyadnak karjai.

Szabadság! itten hordozák
Véres zászlóidat,
S elhulltanak legjobbjaink
A hosszu harc alatt.

És annyi balszerencse közt,
Oly sok viszály után,
Megfogyva bár, de törve nem,
Él nemzet e hazán.

S népek hazája, nagy világ!
Hozzád bátran kiált:
„Egy ezredévnyi szenvedés
Kér éltet vagy halált!”

Az nem lehet, hogy annyi szív
Hiába onta vért,
S keservben annyi hű kebel
Szakadt meg a honért.

Az nem lehet, hogy ész, erő
És oly szent akarat
Hiába sorvadozzanak
Egy átoksúly alatt.

Még jőni kell, még jőni fog
Egy jobb kor, mely után
Buzgó imádság epedez
Százezrek ajakán.

Vagy jőni fog, ha jőni kell,
A nagyszerű halál,
Hol a temetkezés fölött
Egy ország vérben áll.

S a sírt, hol nemzet sűlyed el,
Népek veszik körűl,
S az ember millióinak
Szemében gyászköny űl.

Légy híve rendületlenűl
Hazádnak, ó magyar:
Ez éltetőd, s ha elbukál,
Hantjával ez takar.

A nagy világon e kivűl
Nincsen számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze:
Itt élned, halnod kell.

Giovanni Bellini alkotása

Mária a gyermekkel - Giovanni Bellini alkotása

Köszönjük támogatásukat

Irházi Erzsébet, Metz B. Beáta, Dalmay Árpád, dr. Dávid Lászlóné, V. L., dr. Vekerdi József, Láng Miklósné, Vígh Gábor, dr. Ita Jenő, Szigethy József, Dudás Antalné, Kertész Károlyné, Totth Elemér, Rébay Péter, Széles Imre, Révay György, Utasi Jánosné, Hegyi Katalin, Borsay Györgyné, Szenkovitz Ernőné, Sprincz Emma, Dáné Erzsébet, Szabadfi Erzsébet, Madaras Barbara és Károly, dr. Juhász Béla, Csabai Mihály, V. L., Fromann Zoltánné, Baranyai Veronika, Vereb Mihály, dr. Dávid Lászlóné, Metz B. Beáta, Szirmay Zoltánné, Marton Józsefné, Sebők Ferenc, Biczó Erzsébet, Wingert Magda, Kovács Ibolya, Dávid Szaniszla, Hegyi Katalin, Erdei Imre János, Kiss Attila, Kürthy István és neje, Pálos Frigyes, Őri Jenő, Horváth Attiláék, Otruba István, Chabrecsekné Kisházi Terézia, Vass László, Skoda Ferencné, Baán Etelka, Maróthi Mihályné, Rébay Péter, Körtvélyessy Lászlóné, Andrásfalvy Bertalan, Vörös Zoltánné, Dudás Antalné, Farkas Pálné, Trnovszky M. Katalin.

Mindenkori segítségüket hálásan köszönjük!

Kondor Katalin Tükörcserepek

Tükörcserepek

 A Kairosz Könyvkiadó megjelentette a nagyszerű publicista, Kondor Katalin Tükörcserepek című könyvét. Az Új Időkben közölt írások hűen tükrözik az elmúlt esztendők politikai, közéleti történéseit.

http://kairosz.hu/p/9813/tukorcserepek

Új Idők