uj-idok-header-newspapers3

Mi az Új Idők?

Az Új Idők a nemzet érdekeit szem előtt tartó időszaki kiadvány. Tizennyolc esztendeje, Pongrátz Gergellyel, az 1956-os forradalom és szabadságharc Corvin közi parancsnokával indította útjára Vödrös Attila, a nem sokkal korábban a szocialista–liberális kormányzat által drasztikusan felszámolt Pest Megyei Hírlap főszerkesztője.

Tovább

Van Magyarország és a többiek

Értékelés:
(3 szavazat)

ajandok

  Eljött az ideje, hogy Kínában mérjük össze a meridiántorna gyakorlásában való jártasságunkat. Méghozzá nemcsak a kínaiakkal, hanem egy Szingapúrból érkező csapattal, akik nagyon kíváncsiak voltak a mi teljesítményünkre. Erre a lehetőségre vártunk évek óta, mivel nem elég az, ha mi magunk érezzük a jó hatását, hanem az is fontos, hogy összemérjük a magunkét a mások tudásával.

  Csoportunk – tizenheten voltunk – együtt tornázott velük. Utána odajött hozzám a legöregebb szingapúri, és azt mondta, a mi tornánk hatása erősebb, mint az övék, annak ellenére, hogy rövidebb ideig tart. Este már odaültettek az asztalukhoz, és a vacsora előtt a szingapúriak vezetője azt találta mondani, itt az ideje, hogy egységesítsük a 3-1-2 meridiántorna-gyakorlatot, és Zhu Zong Xiang professzorral arra jutottak, hogy a mi tornánk lenne a szabvány.

  Ez aztán a világsiker! Mi is Kínában tanultuk, de a miénk egy eredetibb változatnak bizonyult. A távol-keleti dimenziókat ismerve nem is volt meglepő a folytatás: akkor készül ötszázezer DVD a tornánkról, és ezt terjesztik ők is. Ez – ha csak egy dollár tiszteletdíjjal számolunk – félmillió dollárt hoz a konyhára. Adja Isten! – ahogy mondani szokás.

  De nem ez volt az egyetlen sikerünk. A Magyar Tudományos Akadémia Központi Orvosi Kutatóintézete a közelmúltban végzett egy kísérletet a meridiántorna élettani hatásáról. Az úgynevezett stresszhormonok szintjét mérték a meridiántorna előtt és után. Nevezetesen a kortizolszint változását, ami megmutatja, hogy nyugodtabb állapotba kerül-e az illető, vagy éberebb, aktívabb lesz. A hormonszint irodalomból ismert jellemzője a fitneszgyakorlatoknak. A kortizolszint az eddigi ismeretek szerint növekedik az aktív gyakorlás során, a meridiántornától azonban jelentősen lecsökkent. Van tehát egy különleges hatása, amelyet úgy lehet jellemezni, hogy nyugtat, de mégis éberebbé tesz. Kínában ez a kutatás is újdonságnak számított. Zhu professzor az alábbi kedves szavakkal jellemezte a munkánkat: „Megint bebizonyosodott, hogy a világ két részre osztható: van Magyarország és a többi ország.”
  Végül elmondhatjuk, hogy a „hosszúélet-orvoslás” (angolul: longevity medicine) ezen sikeres harmadik világkonferenciája után (1200 résztvevő) megmártózhattunk a kínai tengerben is. Megtapasztaltuk, hogy a kínaiak nagyon szeretnek fürdeni, hiszen sokan voltunk.

Dr. Eőry Ajándok

Olvasás: 12653 alkalommal
Dr. Eőry Ajándok

E-mail Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az Új Idők következő száma - ha az igért segítséget megkapjuk - 2014. január 10-én jelenik meg. Kérjük keressék a megszokott helyeken!

Török János alkotása

Jézus születése - Török János alkotása

Szelestey László „égi” betyár lett

Idén töltötte be hetvenedik évét. Márciusban még a kórházi ágyról „szökött meg”, hogy előadást tartson a Magyar Műveltség Könyvtára rendezvényen. Ekkor már a gyomorműtéte előtt álló híres néprajzkutató, művészettörténész ebben az előadásában így vallott: „Olyan időket élünk: ha nem találjuk meg sürgősen egymást, nem lesz jövőnk!”
Betyárbarátsággal kötődtünk egymáshoz. Most pénteki elmenetele megerősítette bennem, hogy csak eszköz voltam élete utolsó napjáig, hogy tudatosabban készüljön fel az öröklétre.

Dr. Eőry Ajándok

Vörösmarty Mihály - Szózat

Hazádnak rendületlenűl
Légy híve, ó magyar;
Bölcsőd az s majdan sírod is,
Mely ápol s eltakar.

A nagy világon e kivűl
Nincsen számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze:
Itt élned, halnod kell.

Ez a föld, melyen annyiszor
Apáid vére folyt;
Ez, melyhez minden szent nevet
Egy ezredév csatolt.

Itt küzdtenek honért a hős
Árpádnak hadai;
Itt törtek össze rabigát
Hunyadnak karjai.

Szabadság! itten hordozák
Véres zászlóidat,
S elhulltanak legjobbjaink
A hosszu harc alatt.

És annyi balszerencse közt,
Oly sok viszály után,
Megfogyva bár, de törve nem,
Él nemzet e hazán.

S népek hazája, nagy világ!
Hozzád bátran kiált:
„Egy ezredévnyi szenvedés
Kér éltet vagy halált!”

Az nem lehet, hogy annyi szív
Hiába onta vért,
S keservben annyi hű kebel
Szakadt meg a honért.

Az nem lehet, hogy ész, erő
És oly szent akarat
Hiába sorvadozzanak
Egy átoksúly alatt.

Még jőni kell, még jőni fog
Egy jobb kor, mely után
Buzgó imádság epedez
Százezrek ajakán.

Vagy jőni fog, ha jőni kell,
A nagyszerű halál,
Hol a temetkezés fölött
Egy ország vérben áll.

S a sírt, hol nemzet sűlyed el,
Népek veszik körűl,
S az ember millióinak
Szemében gyászköny űl.

Légy híve rendületlenűl
Hazádnak, ó magyar:
Ez éltetőd, s ha elbukál,
Hantjával ez takar.

A nagy világon e kivűl
Nincsen számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze:
Itt élned, halnod kell.

Giovanni Bellini alkotása

Mária a gyermekkel - Giovanni Bellini alkotása

Köszönjük támogatásukat

Irházi Erzsébet, Metz B. Beáta, Dalmay Árpád, dr. Dávid Lászlóné, V. L., dr. Vekerdi József, Láng Miklósné, Vígh Gábor, dr. Ita Jenő, Szigethy József, Dudás Antalné, Kertész Károlyné, Totth Elemér, Rébay Péter, Széles Imre, Révay György, Utasi Jánosné, Hegyi Katalin, Borsay Györgyné, Szenkovitz Ernőné, Sprincz Emma, Dáné Erzsébet, Szabadfi Erzsébet, Madaras Barbara és Károly, dr. Juhász Béla, Csabai Mihály, V. L., Fromann Zoltánné, Baranyai Veronika, Vereb Mihály, dr. Dávid Lászlóné, Metz B. Beáta, Szirmay Zoltánné, Marton Józsefné, Sebők Ferenc, Biczó Erzsébet, Wingert Magda, Kovács Ibolya, Dávid Szaniszla, Hegyi Katalin, Erdei Imre János, Kiss Attila, Kürthy István és neje, Pálos Frigyes, Őri Jenő, Horváth Attiláék, Otruba István, Chabrecsekné Kisházi Terézia, Vass László, Skoda Ferencné, Baán Etelka, Maróthi Mihályné, Rébay Péter, Körtvélyessy Lászlóné, Andrásfalvy Bertalan, Vörös Zoltánné, Dudás Antalné, Farkas Pálné, Trnovszky M. Katalin.

Mindenkori segítségüket hálásan köszönjük!

Kondor Katalin Tükörcserepek

Tükörcserepek

 A Kairosz Könyvkiadó megjelentette a nagyszerű publicista, Kondor Katalin Tükörcserepek című könyvét. Az Új Időkben közölt írások hűen tükrözik az elmúlt esztendők politikai, közéleti történéseit.

http://kairosz.hu/p/9813/tukorcserepek

Új Idők