uj-idok-header-newspapers3

Mi az Új Idők?

Az Új Idők a nemzet érdekeit szem előtt tartó időszaki kiadvány. Tizennyolc esztendeje, Pongrátz Gergellyel, az 1956-os forradalom és szabadságharc Corvin közi parancsnokával indította útjára Vödrös Attila, a nem sokkal korábban a szocialista–liberális kormányzat által drasztikusan felszámolt Pest Megyei Hírlap főszerkesztője.

Tovább

Összetartozás a betegségben is

Értékelés:
(1 szavazat)

ajandok

  Annyi, de annyi lehetőség van az öszszetartozás, az egymást segítés élményének megélésére. A segítés lehet külsőséges, például a betegnek viszek kalóriadús ételt-italt a kórházi lábadozása idejére, de a legújabb gyógyulási eredményeink azt mutatják, hogy részt is vállalhatunk hozzátartozóink, szeretteink gyógyításában is társgyógyítóként.

  Igen, méghozzá a saját életenergiánkkal megsegítve a betegségtől legyengült embertársunkat, családtagunkat. De hogyan? Erre szolgál egy különleges módszer: két beszúrt akupunktúrás pont közötti energetikai kapcsolat létesítése egy, a két pontot összekötő rézdrót segítségével. Ehhez persze évek tapasztalata kellett, hogy kimondjuk: az akupunktúrás meridiánjainkban áramló energiánk kiléptethető a rézdróton keresztül, és beléptethető társunk legyengült életenergia-rendszerébe.

  Mondok mindjárt egy példát. Megkeresett egy kedves ismerősöm, hogy a nagybátyja agyvérzést kapott. Nagyon szereti az illetőt, és most ott kell látnia a kórház intenzív osztályán félig bénultan, nem beszél, írással és jelbeszéddel kommunikál. Ágytálazásra is szorult, hiszen közvetlenül az agyvérzés utáni napokban volt. Bementünk hozzá együtt az ő és a beteg felesége társaságában. Mondanom sem kell, hogy a felesége nem jött szóba, mert lelkileg teljesen megviselte, hogy a férjét így kellett látnia. Ekkor azt csináltam, persze az osztályos orvos engedélyével, hogy beszúrtam a tűt az agyvérzéses beteg feje tetején lévő pontba, és összekötöttem az ismerősöm fejébe szúrt tűn keresztül egy rézdróttal a két személyt. Fél óra múlva a nagybátyja feltápászkodott az ágyból, és a belekaroló felesége társaságában sétára indult a kórházi folyosón. Miközben visszajött a beszédkészsége is valamennyire. (Csak zárójelben: az ismerősöm utána nagyon lemerültnek érezte magát, de végtelenül örült, hogy tudott segíteni.) Még egyszer sikerült megismételni ezt a kezelést, de néhány nap múlva – látva a beteg gyors felépülését – a kórház átirányította őt az Országos Rehabilitációs Intézetbe, ahol már nem nézték jó szemmel az akupunktúrát.

  Tehát miről is van szó? Én úgy hívom, hogy bőrfelszín feletti extrameridián-kapcsolat, amikor is a gyógyító bőre alatt áramló energia „kilép” a két beszúrt tűt összekötő rézdróton keresztül, és kiegyenlíti a beteg fejében az agyvérzés által keletkező energiahiányt. Elég öt perctől fél óráig terjedő ilyen kapcsolat a látványos javuláshoz.
  Persze nemcsak energia kell, hanem a hozzátartozó szeretete is a beteg személy irányában. Ez az az érzés, ami őt átsegíti a kimerülés érzése elviselésében. Például volt olyan eset is, amikor elmagyarázva, hogy miről is van szó, a páciens felesége elzárkózott a férjével való összekötéstől.
  De nem csak az agyvérzés példáját lehetne felhozni. Különösen jól működik a módszer az édesanya és a beteg gyermeke közötti energiaátadás formájában. Vagy idős, krónikus beteg és energiadonor gyermeke között. Azt figyeltük meg, hogy az ilyen kapcsolat a lelki összetartozást is erősíti. De hogyan „adjuk ezt be” a szakmának elfogadásra?
  Kedves Olvasóim! Most, hogy a soha nem látott árvíz példa nélküli összefogást váltott ki a magyar emberekből, időszerűnek érzem a gyógyításban való összefogás felszínre hozását is az emberekből. Egyelőre nem a szakmai elfogadásra kell elsősorban a hangsúlyt helyeznünk, hanem arra, hogy feltámadjon bennünk a gyógyításra való kedv és a szeretet beteg hozzátartozónk iránt. Persze az orvos szerepe itt is döntő lesz a jövőben, hiszen akupunktúrás tűt csak orvos szúrhat, mert invazív beavatkozásnak számít. De ahogy Albert Schweitzer is megengedte a betegei hozzátartozóinak, hogy bent legyenek az afrikai kórházában, miért ne lehetne ilyen módon társgyógyító a szerető hozzátartozó is a betegágynál?
  Persze ehhez minél több orvosnak is elfogadóbbá kell válnia. Az eddigi tapasztalataimból kézikönyvet készülök közreadni elsősorban az új dolgokra fogékony orvosok számára.

Dr. Eőry Ajándok

Olvasás: 12544 alkalommal
Dr. Eőry Ajándok

E-mail Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az Új Idők következő száma - ha az igért segítséget megkapjuk - 2014. január 10-én jelenik meg. Kérjük keressék a megszokott helyeken!

Török János alkotása

Jézus születése - Török János alkotása

Szelestey László „égi” betyár lett

Idén töltötte be hetvenedik évét. Márciusban még a kórházi ágyról „szökött meg”, hogy előadást tartson a Magyar Műveltség Könyvtára rendezvényen. Ekkor már a gyomorműtéte előtt álló híres néprajzkutató, művészettörténész ebben az előadásában így vallott: „Olyan időket élünk: ha nem találjuk meg sürgősen egymást, nem lesz jövőnk!”
Betyárbarátsággal kötődtünk egymáshoz. Most pénteki elmenetele megerősítette bennem, hogy csak eszköz voltam élete utolsó napjáig, hogy tudatosabban készüljön fel az öröklétre.

Dr. Eőry Ajándok

Vörösmarty Mihály - Szózat

Hazádnak rendületlenűl
Légy híve, ó magyar;
Bölcsőd az s majdan sírod is,
Mely ápol s eltakar.

A nagy világon e kivűl
Nincsen számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze:
Itt élned, halnod kell.

Ez a föld, melyen annyiszor
Apáid vére folyt;
Ez, melyhez minden szent nevet
Egy ezredév csatolt.

Itt küzdtenek honért a hős
Árpádnak hadai;
Itt törtek össze rabigát
Hunyadnak karjai.

Szabadság! itten hordozák
Véres zászlóidat,
S elhulltanak legjobbjaink
A hosszu harc alatt.

És annyi balszerencse közt,
Oly sok viszály után,
Megfogyva bár, de törve nem,
Él nemzet e hazán.

S népek hazája, nagy világ!
Hozzád bátran kiált:
„Egy ezredévnyi szenvedés
Kér éltet vagy halált!”

Az nem lehet, hogy annyi szív
Hiába onta vért,
S keservben annyi hű kebel
Szakadt meg a honért.

Az nem lehet, hogy ész, erő
És oly szent akarat
Hiába sorvadozzanak
Egy átoksúly alatt.

Még jőni kell, még jőni fog
Egy jobb kor, mely után
Buzgó imádság epedez
Százezrek ajakán.

Vagy jőni fog, ha jőni kell,
A nagyszerű halál,
Hol a temetkezés fölött
Egy ország vérben áll.

S a sírt, hol nemzet sűlyed el,
Népek veszik körűl,
S az ember millióinak
Szemében gyászköny űl.

Légy híve rendületlenűl
Hazádnak, ó magyar:
Ez éltetőd, s ha elbukál,
Hantjával ez takar.

A nagy világon e kivűl
Nincsen számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze:
Itt élned, halnod kell.

Giovanni Bellini alkotása

Mária a gyermekkel - Giovanni Bellini alkotása

Köszönjük támogatásukat

Irházi Erzsébet, Metz B. Beáta, Dalmay Árpád, dr. Dávid Lászlóné, V. L., dr. Vekerdi József, Láng Miklósné, Vígh Gábor, dr. Ita Jenő, Szigethy József, Dudás Antalné, Kertész Károlyné, Totth Elemér, Rébay Péter, Széles Imre, Révay György, Utasi Jánosné, Hegyi Katalin, Borsay Györgyné, Szenkovitz Ernőné, Sprincz Emma, Dáné Erzsébet, Szabadfi Erzsébet, Madaras Barbara és Károly, dr. Juhász Béla, Csabai Mihály, V. L., Fromann Zoltánné, Baranyai Veronika, Vereb Mihály, dr. Dávid Lászlóné, Metz B. Beáta, Szirmay Zoltánné, Marton Józsefné, Sebők Ferenc, Biczó Erzsébet, Wingert Magda, Kovács Ibolya, Dávid Szaniszla, Hegyi Katalin, Erdei Imre János, Kiss Attila, Kürthy István és neje, Pálos Frigyes, Őri Jenő, Horváth Attiláék, Otruba István, Chabrecsekné Kisházi Terézia, Vass László, Skoda Ferencné, Baán Etelka, Maróthi Mihályné, Rébay Péter, Körtvélyessy Lászlóné, Andrásfalvy Bertalan, Vörös Zoltánné, Dudás Antalné, Farkas Pálné, Trnovszky M. Katalin.

Mindenkori segítségüket hálásan köszönjük!

Kondor Katalin Tükörcserepek

Tükörcserepek

 A Kairosz Könyvkiadó megjelentette a nagyszerű publicista, Kondor Katalin Tükörcserepek című könyvét. Az Új Időkben közölt írások hűen tükrözik az elmúlt esztendők politikai, közéleti történéseit.

http://kairosz.hu/p/9813/tukorcserepek

Új Idők