Összetartozás a betegségben is

Értékelés:
(1 szavazat)

ajandok

  Annyi, de annyi lehetőség van az öszszetartozás, az egymást segítés élményének megélésére. A segítés lehet külsőséges, például a betegnek viszek kalóriadús ételt-italt a kórházi lábadozása idejére, de a legújabb gyógyulási eredményeink azt mutatják, hogy részt is vállalhatunk hozzátartozóink, szeretteink gyógyításában is társgyógyítóként.

  Igen, méghozzá a saját életenergiánkkal megsegítve a betegségtől legyengült embertársunkat, családtagunkat. De hogyan? Erre szolgál egy különleges módszer: két beszúrt akupunktúrás pont közötti energetikai kapcsolat létesítése egy, a két pontot összekötő rézdrót segítségével. Ehhez persze évek tapasztalata kellett, hogy kimondjuk: az akupunktúrás meridiánjainkban áramló energiánk kiléptethető a rézdróton keresztül, és beléptethető társunk legyengült életenergia-rendszerébe.

  Mondok mindjárt egy példát. Megkeresett egy kedves ismerősöm, hogy a nagybátyja agyvérzést kapott. Nagyon szereti az illetőt, és most ott kell látnia a kórház intenzív osztályán félig bénultan, nem beszél, írással és jelbeszéddel kommunikál. Ágytálazásra is szorult, hiszen közvetlenül az agyvérzés utáni napokban volt. Bementünk hozzá együtt az ő és a beteg felesége társaságában. Mondanom sem kell, hogy a felesége nem jött szóba, mert lelkileg teljesen megviselte, hogy a férjét így kellett látnia. Ekkor azt csináltam, persze az osztályos orvos engedélyével, hogy beszúrtam a tűt az agyvérzéses beteg feje tetején lévő pontba, és összekötöttem az ismerősöm fejébe szúrt tűn keresztül egy rézdróttal a két személyt. Fél óra múlva a nagybátyja feltápászkodott az ágyból, és a belekaroló felesége társaságában sétára indult a kórházi folyosón. Miközben visszajött a beszédkészsége is valamennyire. (Csak zárójelben: az ismerősöm utána nagyon lemerültnek érezte magát, de végtelenül örült, hogy tudott segíteni.) Még egyszer sikerült megismételni ezt a kezelést, de néhány nap múlva – látva a beteg gyors felépülését – a kórház átirányította őt az Országos Rehabilitációs Intézetbe, ahol már nem nézték jó szemmel az akupunktúrát.

  Tehát miről is van szó? Én úgy hívom, hogy bőrfelszín feletti extrameridián-kapcsolat, amikor is a gyógyító bőre alatt áramló energia „kilép” a két beszúrt tűt összekötő rézdróton keresztül, és kiegyenlíti a beteg fejében az agyvérzés által keletkező energiahiányt. Elég öt perctől fél óráig terjedő ilyen kapcsolat a látványos javuláshoz.
  Persze nemcsak energia kell, hanem a hozzátartozó szeretete is a beteg személy irányában. Ez az az érzés, ami őt átsegíti a kimerülés érzése elviselésében. Például volt olyan eset is, amikor elmagyarázva, hogy miről is van szó, a páciens felesége elzárkózott a férjével való összekötéstől.
  De nem csak az agyvérzés példáját lehetne felhozni. Különösen jól működik a módszer az édesanya és a beteg gyermeke közötti energiaátadás formájában. Vagy idős, krónikus beteg és energiadonor gyermeke között. Azt figyeltük meg, hogy az ilyen kapcsolat a lelki összetartozást is erősíti. De hogyan „adjuk ezt be” a szakmának elfogadásra?
  Kedves Olvasóim! Most, hogy a soha nem látott árvíz példa nélküli összefogást váltott ki a magyar emberekből, időszerűnek érzem a gyógyításban való összefogás felszínre hozását is az emberekből. Egyelőre nem a szakmai elfogadásra kell elsősorban a hangsúlyt helyeznünk, hanem arra, hogy feltámadjon bennünk a gyógyításra való kedv és a szeretet beteg hozzátartozónk iránt. Persze az orvos szerepe itt is döntő lesz a jövőben, hiszen akupunktúrás tűt csak orvos szúrhat, mert invazív beavatkozásnak számít. De ahogy Albert Schweitzer is megengedte a betegei hozzátartozóinak, hogy bent legyenek az afrikai kórházában, miért ne lehetne ilyen módon társgyógyító a szerető hozzátartozó is a betegágynál?
  Persze ehhez minél több orvosnak is elfogadóbbá kell válnia. Az eddigi tapasztalataimból kézikönyvet készülök közreadni elsősorban az új dolgokra fogékony orvosok számára.

Dr. Eőry Ajándok

Olvasás: 12719 alkalommal
Dr. Eőry Ajándok

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szelestey László „égi” betyár lett

Idén töltötte be hetvenedik évét. Márciusban még a kórházi ágyról „szökött meg”, hogy előadást tartson a Magyar Műveltség Könyvtára rendezvényen. Ekkor már a gyomorműtéte előtt álló híres néprajzkutató, művészettörténész ebben az előadásában így vallott: „Olyan időket élünk: ha nem találjuk meg sürgősen egymást, nem lesz jövőnk!”
Betyárbarátsággal kötődtünk egymáshoz. Most pénteki elmenetele megerősítette bennem, hogy csak eszköz voltam élete utolsó napjáig, hogy tudatosabban készüljön fel az öröklétre.

Dr. Eőry Ajándok