Tízezer

Értékelés:
(0 szavazat)

ajandok

Egy párt alapításához tízezer ember már elég is lenne. Az „Élj 100 évet egészségesen” jelmondat alatt terjesztett kínai eredetű meridiántorna-mozgalom immár ennyi tagot számlál. Kérdés: hogyan értük el ezt a népszerűséget?

  A válasz összetett. Elsőként említem, hogy nagyon egyszerű, de egészségmegőrző mozgásokból áll. Főszerep jut benne a megfelelő pontok akupresszúrájának és az ugyancsak könnyű guggolásnak.

  A másik a hasi légzés. A hasi légzésen alapszik a hasűri szervek egészségének fenntartása. Főleg a 2. típusú cukorbetegek gyógyulnak – persze diétával is – a hasi légzéstől. Ez azt is jelenti, hogy a hasnyálmirigy inzulintermelése fokozásával (a Lép-meridián serkentésével) hatásos. De javul tőle a magas vérnyomás és az álmatlanság is.

  Kivitelezése húsz percbe belefér. Egy belső összeszedettség, nyugalom az észlelt hatás, és – ezzel egy időben – hihetetlen mértékben növeli a teljesítőképességet. A torna hazai terjesztésű oktatófilmje egyéb gyakorlatok elvégzésére is sarkall. Ezek tapsolás, paskolás és hangadás végzésével járnak. Ezzel lesz teljes a gyakorlatsor, ami után az életérzésünket talán a kínaiból fordított induló szövege fejezi ki a leghűbben:
  „…ne hagyd el magad, vedd kezedbe saját sorsodat, életed így meghosszabbítod, betegséged magad gyógyítod.”
  Ezzel válhat eredményessé a torna nemcsak a magyarok, hanem a cigány (akarom mondani: roma) kisebbség körében is, amit egy újabb keletű videó is alátámaszt.
  Egy tanúságtevőnk, Vida Róbertné a napokban a következőket írta: „2013. január óta járok tornára. Szeretném megosztani Önnel a pozitív változásokat. Elég erős volt eddig a szemüvegem, most már tévézésnél nem kell, a legapróbb betűt is el tudom olvasni. Örömmel osztom meg a javulást a családban és a baráti társaságban is. A fülészeten novemberben voltam, a bal fülemre alig hallottam, most azért mentem vissza ellenőrzésre, mert éreztem, hogy jobban hallok, és ezt az audiológus is megerősítette: nem kell hallókészülék. Eddig térd alatt már néha azt éreztem, berogyik a lábam, most minden könnyebb, feszesek az izmaim. Hajlékonyabb vagyok. Azt is érzem, hogy a fogínyem is erősebb, sőt a kezemen a körmeim keményebbek, fényesebbek, és gyorsabban nő a körmöm. Energikusabb is vagyok, és nem zavart az esős, sötét idő sem.
  Köszönöm szépen sok munkáját és fáradozását. A Jó Isten áldja és oltalmazza a továbbiakban is.”
  Kedves Olvasóim! Ne higgyük, hogy csak pillanatnyi közérzetjavulásról beszélek. A javulás hosszan tartó, sőt az idő, az öregedés folyamata ezzel lelassítható. Egy kétszáz évvel ezelőtti történet egy 196 éves ember beszámolójáról szól, aki a fenti meridiántorna egyik pontja stimulálásának tudja be szép hosszú életkorát.
  Persze érdemes elkezdeni a tornát minél fiatalabb korban. Itt főleg a guggolás lehet igen hatásos, ahogy a gyerekmondóka tartja: „Ég a gyertya, ég, el ne aludjék, aki lángot látni akar, mind leguggoljék.” (További információ elérhető a www.312.hu honlapon.)
  Kívánok megújuló életörömet most, a tavasz beköszöntével, ahogy azt az indulónk eme legújabb, Szigeti Magdolna-féle átfogalmazása kifejezi:
  3-1-2! Szeresd magadat!
  Belső tartást, önbizalmat ad.
  Teljessé lesz MOST az életed,
  boldoggá és széppé te teszed.
  Rajta hát, kezdd ma el!
  A győztes te leszel.
  Egészség, szeretet, fiatalság a tied:
  tárd ki a szíved!
  Béke veled!
  Add a kezed!

Dr. Eőry Ajándok

Olvasás: 10587 alkalommal
Dr. Eőry Ajándok

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szelestey László „égi” betyár lett

Idén töltötte be hetvenedik évét. Márciusban még a kórházi ágyról „szökött meg”, hogy előadást tartson a Magyar Műveltség Könyvtára rendezvényen. Ekkor már a gyomorműtéte előtt álló híres néprajzkutató, művészettörténész ebben az előadásában így vallott: „Olyan időket élünk: ha nem találjuk meg sürgősen egymást, nem lesz jövőnk!”
Betyárbarátsággal kötődtünk egymáshoz. Most pénteki elmenetele megerősítette bennem, hogy csak eszköz voltam élete utolsó napjáig, hogy tudatosabban készüljön fel az öröklétre.

Dr. Eőry Ajándok