Áldemokraták

Értékelés:
(0 szavazat)

csaba

A demokrácia népuralmat jelent. A demokrácia a legújabb korban együtt jár a népfelség fogalmával, a királyi felség helyett népfelség lett.
  A népfelség pedig azt jelenti, mindenkinek tudomásul kell vennie azt, amit a nép akar. Ha kétharmados a népakarat, akkor azt, hogy a nép gyakorlatilag teljhatalommal kívánja felruházni választottját. A teljhatalmat részben azzal a céllal adja választottja kezébe, hogy tűzzel-vassal járjon el azok ellen, akik magatartásukkal kiváltották a népharagot, akik tartósan viszszaéltek a nép bizalmával. És ezt is tudomásul kell venniük. Ha papolunk a népfelségről, akkor annak minden következményével számolniuk kell!
  Tehát nincs igaza Bibónak, mikor azt mondja, hogy demokratának lenni azt jelenti, hogy nem félni, ez csak a Rákosi-féle kék cédulás választásokkal győztes áldemokráciára és a hozzá hasonlókra igaz, valódi demokráciában azt jelenti, tudomásul venni a népakaratot. Igenis egy demokratának tudomásul kell vennie a nép akaratát.

Ez szól a magát demokratikus ellenzéknek nevező áldemokrata gumilövedékeseknek és a kétharmadot soha el nem érő európai áldemokratáknak is, akik nem akarnak a demokráciában érvényes népfelség elve szerint gondolkozni. Nem hajlandók tudomásul venni azt, mekkora visszaélések kellettek ahhoz, hogy a nép akarata ilyen robbanásba torkolljon. Csak a gonoszságot látják abban, amit a népakarat érvényesítése jelent, pedig ha demokraták volnának, tudnák, a kétharmados győzelem kötelezettség, szigorú kötelezettség. A kirobbanó bizalommal, a nép ekkora elvárásaival nem lehet visszaélni.
  Engem az zavar, hogy az európai politikusok tudják azt is, hogy a magyar nép világtörténelmi jelentőségű, szent forradalmának legszebb évfordulóját, melyet a részt vevő forradalmárok közül még többen megélhettek, ezek az áldemokraták gumilövedékeikkel szétlövették. Tudják, hogy az a személy vagy párt, akiért kiállnak, „hazudozott reggel, éjjel meg este”. Gyurcsány végső bukásakor ez az áldemokratikus párt elfogadta azt, akit utódjául kijelölt, és tudja az unió, hogy utódjával együtt gyanúsíthatók a sukorói, a moszkvai és a fővárosi korrupciós ügyekben. Tudniuk illene, hogy sem a lövetés, sem a csalásokkal, lopásokkal eltelt évek egyetlen országban sem férnek össze a demokrácia fogalmával, de támogatják őket.
  Ezzel a támogatással, mint megrögzött hazudozókhoz illik, ragaszkodnak is a maguk által magukra ragasztott „demokratikus ellenzék” jelzőhöz. Azon mi, magyarok ne csodálkozzunk, hogy magukat demokratának címkézik az éjjel, nappal hazudozók, hiszen Rákosi, Gerő, Révai, Farkas, Rajk alatt is „demokráciában” éltünk. Nekik demokrácia volt a vagyonok elkobzása, demokrácia volt a csengőfrász, az ÁVH éjszaka csikorgó autókerekei, melyre egész utcák lakossága riadt fel éjszaka, a kitelepítések, az internálások, a koncepciós perek. Igazán naiv az, aki ezek után még tud csodálkozni rajtuk.
  Még nehezebb talány az unió viselkedése. Minden lövedékezés, minden korrupció a szemük előtt zajlott, és mégis hisznek az áldemokratáknak.
  Egyetlenegy dolog húzódhat meg a háttérben: a demokrácia félreértése. Nem tudják megérteni, mert nekik is elérhetetlen az, amit fent említettünk. Csak alkotmányaikban, választási törvényeikben írtak eddig a kétharmadról, hogy mit jelent a kétharmados többség, mi kell ahhoz, hogy kialakuljon, arról fogalmuk sincs, szerencséjükre. Ki kell jelenteni: a kétharmados többség felhatalmazás a néptől, a népfelség nevében. A népfelségről nem csak beszélni kell, végig kell gondolni azt. A kétharmad azért születik, mert a korábbi hatalom, a mai ellenzék lejáratódott, abban a szellemben gyakorolta a hatalmat, amely már negyvenöt évig terhelte a magyarokat. A nép azért szavazott ilyen arányban bizalmat a Fidesz–KDNP-nek, az akkori ellenzéknek, mert elvárta a visszaélők elszámoltatását, felelősségre vonását. Ezzel pedig a győztesnek élni kell! Kötelessége az önző érdekek háttérbe szorítása, és végre a szegényebbek vagy elszegényítettek érdekében cselekedni. Eközben a kesztyűs kéz az ellenzékkel szemben sokadrendű, miközben az áldemokraták, valamint az unió és az Egyesült Államokban élő holokausztbizniszesek erre helyezik a hangsúlyt.
  Mi azt mondjuk, demokrata az, aki a demokrácia minden következményét el tudja fogadni, a bukást, de még a kétharmados vereséget is. Akik ezt nem értik, nem demokraták. Áldemokraták. Az unió minden felhatalmazás nélküli bürokratái tanítják a demokráciát a népétől két-harmados felhatalmazást nyert politikusainknak.
  Jöjjenek közénk egy kicsit, tapasztalják meg, hogy egy kicsit szegények vagyunk, és mint Mága Zoltán újévi koncertjében mondta, befogadók, együtt érzők. Jöjjenek ide egy kis jó közérzetért. Boldogtalan szó csűrés-csavarásból élők, itt boldogok lesznek, és kitisztul kissé a szemük! Világosan kezdenek majd látni, mint az amerikai republikánus párti Christopher H. Smith, aki nem akárki, s ügyünkben is nagyon tájékozott, ugyanis a Helsinki Bizottság első ülésén, melyen tanúként hallgatták meg Fellegi Tamást, ő elnökölt. Szerintem az ő véleménye tökéletesen megegyezik a mi érvelésünkkel. Örvendjünk, azért vannak demokraták a rabszolgatartást legtovább éltető, atombombájával és őserdőket kiirtó vegyszereivel a legtöbb emberiség elleni bűntettet eddig elkövető országban is. Remélem, az, amit a kettős mércéről mondott, felnyitja az unió bürokratáinak szemét is. Lehet, hogy Trianon bűne is megvilágosodik előttük! Bár így lenne! Nekünk ez most untig elég lenne. Húsvét után, írta Babits, temessünk és dolgozzunk. Húsvét után felszállna a szürke hályog, és örvendezzünk!

Vödrös Csaba

Olvasás: 11003 alkalommal
Vödrös Csaba

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Legfrissebbek a szerzőtől: Vödrös Csaba

Szelestey László „égi” betyár lett

Idén töltötte be hetvenedik évét. Márciusban még a kórházi ágyról „szökött meg”, hogy előadást tartson a Magyar Műveltség Könyvtára rendezvényen. Ekkor már a gyomorműtéte előtt álló híres néprajzkutató, művészettörténész ebben az előadásában így vallott: „Olyan időket élünk: ha nem találjuk meg sürgősen egymást, nem lesz jövőnk!”
Betyárbarátsággal kötődtünk egymáshoz. Most pénteki elmenetele megerősítette bennem, hogy csak eszköz voltam élete utolsó napjáig, hogy tudatosabban készüljön fel az öröklétre.

Dr. Eőry Ajándok